Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк Мили е дал положителна проба за коронавирус, съобщава "Си Ен Ен".

Телевизията се позова на прессекретаря на висшия воененн полковник Дейв Бътлър. В момента е известно, че генерал Марк Мили има леки симптоми.

Бътлър отбелязва, че Мили работи дистанционно и избягва контакт с други хора. Миналата сряда на 12 януари Мили разговаря с президента на САЩ Джо Байдън. 

"В продължение на няколко дни тестовете му преди и всеки ден след разговора с президента бяха отрицателни до вчера", уточни полковник Бътлър.

По думите му всички останали членове на Обединения комитет на началник-щабовете са с отрицателни резултати от тестовете за COVID-19.

Другият началник, който е дал положителна проба, комендантът на морската пехота на САЩ генерал Дейвид Бергер, ще продължи да изпълнява задълженията си незасегнат, каза говорител на морската пехота, уточнява "Ройтерс".

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин даде положителна проба за COVID-19 по-рано този месец. Пробата му беше отрицателна на 9 януари и излезе от изолацията, за да се върне на работа в Пентагона.Източник: news.bg