Вълна от самоубийства или опити за такива от страна на охраната на руския президент Владимир Путин, масови оставки на генерали, арести на високопоставени военни, самоубийства сред висшето ръководство на "Газпром" и унищожаване на семействата на олигарси, които знаеха твърде много. Всичко това показва, че приятелството с президента на Руската федерация може да те вкара в гроба, пише УНИАН.

Наскоро беше съобщено, че бодигардът на Путин Зимин е открит в локва кръвЗа това напомнят журналистите от проекта FreeDom.

Интересното е, че Зимин носеше куфар на президента на Руската федерация, който можеше да съдържа както ядрен бутон, така и екскременти на Путин

След това дойде самоубийството на офицера от FSO Михаил Захаров в Кремъл през 2020 г. точно по време на служба. През същия месец 24-годишен снайперист също се простреля в главата. Тогава се твърдеше, че бившият бодигард на Путин, който беше назначен за министър на извънредните ситуации, е починал по време на ученията. 

Но поредицата от смъртни случаи не свърши дотук. В елитно село в Московска област е открит мъртъв бившият „Росвооружение“ Алексей Огарьов. Генерал от ГРУ Караогланов, който е свързан с продажбата на оръжия, също е открит мъртъв. И в двата случая служителите на реда веднага обявиха некриминални причини за смъртта.

„Това най-вероятно е прочистване на тези, които знаят твърде много“, се твърди.

Военният провал в Украйна доведе до тотална паника на Кремъл. И така, Сергей Кисел беше отстранен от поста генерал-лейтенант поради огромните загуби в неговата армия. Онзи ден служители на ФСБ задържаха генерал-лейтенант Роман Гаврилов, заместник-директор на Националната гвардия. Една от причините за задържането е източване на средства за армията.

„Обкръжението на Путин обаче въртеше кални схеми не само в отбранителната промишленост. Затова в газовата индустрия на Руската федерация започна мистериозна вълна от самоубийства“, казват журналистите. 

Първият, който беше намерен мъртъв, е Леонид Шулман. Той беше ръководител на транспортната служба на Газпроминвест. След известно време бе открито и тялото на заместник-генералния директор на „Газпром“ Александър Тюлаков. И пак казват, че е самоубийство. А на 18 април откриха телата на бившия президент на "Газпромбанк" Владислав Аваев, съпругата и дъщеря му. Според разследващите той е убил жена си и детето си, след което се е самоубил.

На следващия ден телата на семейството на Сергей Протасевич бяха открити в Испания. Той беше бивш шеф на „Новатек“. 

„Всички тези мистериозни смъртни случаи, вълна от оставки и арести са ясен знак за паниката на Кремъл. Сега руските власти са буркан с паяци, които се поглъщат един друг“, завършва историята.