Водолаз плува 7,5 км. в опит да се изплъзне на преследвача си – огромна 4-метрова тигрова акула. Случката се разиграла в залива Шарк в Западна Австралия, съобщава ABC.
34-годишният Джон Крейг разказва, че по време на подводен риболов харпунът му заседнал под камък. Отнело му известно време, за да го извади, но когато излязъл на повърхността, забелязал, че лодката му я няма. В продължение на няколко минути Крейг се мъчил да привлече вниманието на приятелите си. Той пляскал във водата и крещял, но без резултат.„Потопих глава под водата, за да проверя дали съм на същото място и видях, че на една ръка разстояние от мен има огромна 4-метрова тигрова акула”, разказва мъжът. Хищната риба обикаляла и се приближавала все повече към него „опитвайки да разбере какво съм подходящ за ядене”, добавя той.Крейг започнал да плаши акулата с харпуна си, след като решил да започне да плува към брега. „Мислех, че това е краят – 4 морски мили с огромна тигрова акула като опашка”, отбелязва той.Младият мъж извадил късмет и след известно време животното се уморило и се отказало от преследването. А Джон плувал към брега в продължение на 3 часа, стараейки се да не привлича вниманието на други хищници.
 
„Когато се добрах до брега, бях изтощен. Едва стоях, краката много ме боляха”, казва още той.

А докато бягал от преследвача си, собствениците на други лодки в залива започнали да го издирват. В операцията се включил и самолет. 

Превод: БЛИЦ