Пхенян публикува серия снимки и видео монтажи, на които севернокорейски ракети и подводница "унищожават" американски бомбардировачи и самолетоносача "Карл Винсън", съобщаван БГНЕС, позовавайки се на южнокорейската агенция Йонхап.
Видеоматериалите са поместени на сайта DPRK Today. Те започват със снимки от речта на президента на САЩ Доналд Тръмп пред личния състав на базата "Андсрюс" в щата Мериленд, придружена от надпис "луд човек".
 

После с добавени графични ефекти са включени снимки на бомбардировачи В-1В и изтребители F-15C, които с помощта на компютърна графика са "унищожени" от севернокорейски ракети. По същия начин севернокорейска подводница "напада" атомния самолетоносач "Карл Винсън".
 

 
Материалът беше разпространен малко след като бомбардировачи на ВВС на САЩ, съпроводени от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство до крайбрежието на КНДР и се приближиха до най-северната граница на демилитаризираната зона. 

По-рано от трибуната на ООН Тръмп заплаши "да унищожи напълно" КНДР, а севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрече аналогични заплахи към САЩ. Пентагонът нарече полета на бомбардировачите "демонстрация на решимост" и на богатия арсенал от "военни варианти".