Председателят на Върховния съд в Кипър Мирон Николатос обяви окончателното оневиняване на двама служители на хотел - българин и грък, обвинени за жестокото убийство на куче, потресло целия остров, пише Cyprus Mail.
Убийството се е случило още през лятото на 2015 г. и още тогава нашенецът и гъркът бяха оправдани поради липса на доказателства и свидетели, но присъдата беше многократно обжалвана от организация за защита на правата на животните. Според нея двамата служители в хотел "Протарас" във Фамагуста преследвали животното - помияра Били, тъй като то имало навика да влиза на територията на хотела. Накрая го хванали, пребили го и го хвърлили в мелница за отпадъци. Били бил спасен от хора, които чули жалното му квичене, но няколко дни по-късно умрял. Според аутопсията причина за смъртта била мозъчен кръвоизлив, предизвикан от сериозна травма на черепа. 

От компанията, която управлява хотела - "Цокос Хотелс" още тогава заявиха, че управителят на хотела не е инструктирал служителите да постъпват така, било тяхна самоинициатива. Двамата били веднага уволнени, а управителят бил понижен.
Българинът не успя да чуе оправдаването си, тъй като още тогава е напуснал Кипър.

Превод: БЛИЦ