Въоръжените сили на Украйна масово взривяват сгради на територията на Бахмут.

В случай на предстоящо отстъпление на украинските военни от позициите им в градската зона на Бахмут, последните минират сградите и, когато ЧВК "Вагнер" щурмува тези сгради, мините биват взривявани дистанционно, причинявайки щети и сериозни загуби и затруднявайки сериозно руснаците да се задържат на позиция. 

Появиха се и кадри от такава ситуация. В резултат на детонацията на няколкостотин килограма експлозив една индустриална сграда почти напълно се срутва. Това далеч не е единственият такъв случай, но се появиха информации, че в някои от тези сгради украинските военни оставят свои ранени. 


Очевидно Бахмут може да се превърне във втора Маринка, където 98% от всички сгради са разрушени и превърнати в руини. Това се потвърждава и от видео, заснето от дрон, на което се виждат, че Бахмут вече напомня повече на апокалиптичен град със своите мащабни разрушения.

 


На видеокадрите се виждат разрушенията в Бахмут, докато някои от къщите продължават да горят, тъй като няма кой да ги гаси. Ситуацията в града е критична, а боевете продължават.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук