Хората по източното крайбрежие на САЩ задръстиха железариите, бакалиите и бензиностанциите заради смъртоносния ураган Матю, който се приближава към Флорида, и може да стане първият ураган, който ще връхлети брега на щата от над  десет години насам. Матю, който в момента е ураган от 4 степен и поривите на вятъра му достигат 210 километра в час, връхлетя Хаити и Доминиканската република във вторник. Окото на урагана в момента се движи североизточно от бреговете на Куба, като се насочва към южните Бахами.
Най-малко 11 души загинаха в Карибите заради бурята. Четири в Доминиканската република, петима в Хаити, един в Свети Винсент и Гренадини, както един в Колумбия.
 
Очаква се бурята да удари крайбрежието на САЩ най-късно в четвъртък. Губернаторът на Южна Каролина Ники Хали заяви, че е планирала да издаде заповед за евакуация в сряда, за да може 1 милион души безопасно да напуснат крайбрежните райони. От Националния център за ураганите в Маями обявиха, че следят за урагана по 300 километровата ивица от Дерфийл бич до Дейтона Бич.
 
Училищата в окръзите Бродуард и Палм Бич отмениха училищните занятия за четвъртък и петък, съобщава CBS12. В Южна Флорида магазините се задръстиха от хора, които искаха да се запасят с всичко необходимо преди бурята да удари.
 
Губернаторът Рик Скот заяви, че жителите на щата трябва да се приготвят за директен удар. По думите му, най-голямото му притеснение е, че жителите няма да вземат на сериозно опасността от Матю, още повече защото много от новите жители на щата никога не са преживявали ураган. „Не рискувайте. Напуснете преди да стане късно. Трябва да сме подготвени за удар от катастрофален ураган”, каза той.
 
Губернаторът на Джорджия Нейтън Дийл обяви извънредно положение в 13 крайбрежни окръга заради Матю.