Любител на фотографията на шотландския град Хауик намери в стар апарат чужди снимки, направени преди повече от 50 години. Местен вестник му помогна да открие човека, който познава запечатаните на черно-белите кадри хора, съобщава "Дейли мейл". 

При едно от пътуванията си до Единбург в благотворителен магазин  Греъм Уеб попада на запазен Kodak Portrait Brownie Six-20. Апаратът, произведен в края на 30-те години на миналия век, струвал само 25 паунда и Греъм веднага решил да си го купи, за да обогати колекцията си. За негова изненада, в апарата имало лента. Уеб промил филмчето в лабораторията си. На осемте кадъра имало малко детенце, семейна двойка и три жени, които най-вероятно са били или роднини, или познати. Всички те били облечени по модата от 1950-а. 

Уеб решиш да разбере кои са тези хора и се обърнал към медиите. Няколко дни по-късно с него се свързал 73-годишен мъж от Единбург.Той видял снимките във вестника и на едната от тях разпознал майка си, която починала преди 20 години. "Първоначално не можах да повярвам и се ощипах, за да се уверя, че не сънувам. След това се свързах с децата и с останалите роднини. Всички те потвърдиха, че във вестника наистина е поместена снимка на майка ми", разказва 73-годишният Уотсън. По думите му, на снимките майка му е много млада и е облечена по начин, който той не помни. 

Греъм Уеб се е срещнал с възрастния мъж и му е дал снимките. Човекът, който е дал апаратчето в благотворителния магазин, обаче все още не е открит. 

Превод: БЛИЦ