Два миниатюрни японски робота – MINERVA-II1A и MINERVA-II1B – кацнаха успешно на 0.92-километров в диаметъра околоземен астероид Рюгу от групата Аполон. Устройствата са в прекрасно състояние и предават от далечното небесно тяло голям брой интересни данни, включително и снимки.

Известният тайвански уфолог Скот Уоринг разгледа получените от минироувърите кадри и неочаквано откри на случайна снимка нещо доста необичайно. При приближаването към астероида единият от роботите е започнал да снима още отдалеч и точно на една от тези снимки е запечатан доста голям обект, видимо възвисяващ се над повърхността на Рюгу. Загадъчната находка е доста симетрична, което е доста подозрително и противоречи на известните закони на природата. 
 

Според Уоринг, 130-метровият обект прилича на някаква маска или на череп на същество. Много негови колеги изследователи са на мнение, че дадената аномалия напомня на някакво футуристично съоръжение. Остава да се надяваме, че японските роботи ще изследват обекта и ще разкрият неговите тайни, а специалистите от JAXA, за разлика от колегите им в NASA, няма да крият нищо от международната общност.