Електрическите тротинетки изпълниха много градове по света, като донесоха редица удобства, както и проблеми. В Париж станаха множество инциденти, има два смъртни случая. В града на Сена се роди нова професия - "риболовец" на тротинетки.

След като се опитаха да завладеят парижките тротоари, електрическите тротинетки започнаха да попадат в Сена. Не след дълго разни хора се сетиха как да ги вадят. Оборудването е просто - куки и въжета, но се изискват и доста усилия.

"Тъй като кормилото на тази е заседнало под кея, не е възможно да я извадим. Трябва да влезеш във водата и да завъртиш кормилото, за успееш да я изтеглиш",разказва един от доброволците. 

Този мъж работи в компания за тротинетки под наем. За три часа той и негови колеги са извадили от водата 15 возила, покрити с кал и водорасли. Някои може да се рециклират.

Всеки ден се разхождам край Сена. В последните години тя стана много мръсна. Инициативата е добра. Още по-добре е да се възпитават хората, за да не попадат тротинетките в Сена.

Има и доброволци, които почистват реката. В Париж има над 20 000 електрически тротинетки и до края на годината се очаква да се удвоят. Хаотичното движение изнервя пешеходците.

Властите въведоха глоби за каране в пешеходни зони и неподходящо паркиране, но правилата са малко, не достигат и средствата за контрол.