Двойката Кейт Мидълтън и принц Уилям се смята за един от най-обсъжданите в медиите. Кралският наследник на трона и семейството му привлече вниманието на милиони хора по целия свят. Простосмъртните са заинтересовани от най-малките подробности от живота на семейството. Много хора гледат на Уилям и Кейт като на модели за подражание.
Принцът и херцогинята на Кеймбридж почти никога не се държат за ръка на обществени места. Освен това, ако се вгледате внимателно, ще забележите, че Уилям не носи брачна халка.
 

Когато принц Уилям предложи на Кейт Мидълтън брак, той й подари великолепен пръстен със сапфир. Но истинската стойност на този подарък е, че майка му, принцеса Даяна, имаше същия годежен пръстен .
 

Една година по-късно, Уилям и Кейт вдигнаха сватбата на века.

Когато британските таблоиди забелязаха отсъствието на брачна халка на безименния пръст на Уилям, веднага повдигнаха въпроса: "А дали наистина се е оженил за Кейт?" След това жълтата преса разигра всички възможни "жълти" сценарии!

Принцът трябваше да разкрие причината за това нетипично поведение. Оказва се, че Уилям просто не харесва този вид аксесоари. Просто не му е в характера. Няма да носи, и това е ...

Интересното е, че Кейт не се притеснява от факта, че съпругът й не носи пръстен, но това просто не се вписва в рамките на кралските традиции. Единственият, който успя да пробие кралското правило досега, е известният с бунтарския си характер съпруг на кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург.

Всички смятаха, че този, който върви срещу течението, е принц Хари, а се оказа, че и принц Уилям не се страхува да кривне от правия път.