Екстрасенсът Аделина Блекмун проучи кръстовете на Киевско-Печорската лавра и обясни причините за тяхното почерняване. 

Тя е убедена, че метаморфозите са свързани с факта, че демони и негативна енергия са навлезли в манастира, след като украинските власти са започнали битка с православната църква. Според нея подобни мистични промени предвещават "ужасни неща", пишат чужди агенции.

Экстрасенс Аделина Блэкмун объяснила почернение крестов в Киево-Печерской лавре. Фото предоставлено героем публикации

"Не забравяйте, че църквата винаги се изгражда на място на сила, където има концентрация на електромагнитното излъчване на Земята. Всяка църква е ритуално място, което е настроено на определен егрегор, взаимодействието между човек и висшите сили.

Затова, когато в храма дойде нещо чуждо, извънземно, също с лоши намерения, започват да се случват невероятни събития", продължи ясновидката. 

Според нея целият този цикъл на взаимодействие между човек и висши сили започва да се проваля, което сега се наблюдава в Лаврата. Извършено е светотатство, а самата църква дава знаци чрез почерняването на кръстовете, че мястото е осквернено, там е навлязла някаква разрушителна енергия.

"Кръстовете могат да почернят, иконите могат да кървят, могат да се случат ужасни неща. По този начин, точно това място, където са се молили в продължение на много векове и е станало наистина живо, сигнализира за своята оскверненост, отрицателна енергия", предупреди Блекмун.

Тя е сигурна, че това е само началото и последствията могат да бъдат много по-големи, до потоп, наводнения, пожари. Вярата трябва да се уважава, но киевският режим забрави за това. Екстрасенсът отбеляза, че подобни явления биха се случили в случай на оскверняване на джамия или езически храм.

"В този случай виждаме някаква негативна енергия да влиза в святото място, затова и цветът е такъв - кръстовете почерняха, нещо почерня. Това се случва, както казват в християнството, че демоните бяха допуснати в църквата ", обобщи тя.

На монасите от УПЦ беше наредено да напуснат сградите на Киевско-Печорската лавра до 29 март. Лаврският митрополит Павел, в отговор на това, обяви "началото на апокалипсиса" и почерняването на кръстовете на трапезната църква на манастира, след като там бяха проведени "службите" на разколническата Православна църква на Украйна. Той нарече светотатство и кражбата на църковни светини.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук