Човек, заподозрян в разпространението на наркотици, който в течение на 47 дни отказваше да ходи по голяма нужда, най-накрая бе освободен от полицията, за да може да отиде в болница. 24-годишният Ламар Чеймбърс бе задържан преди почти осем седмици в Харлоу в британското графство Есекс, на 17 януари, пише в. „Метро“.
Полицията в Есекс бе на мнение, че той е глътнал пакетчета с дрога преди да бъде арестуван, като стражите на реда постоянно чакали той да отиде до тоалетната, за да го спипат. Но дните на чакане станали седмици, като междувременно здравословното състояние на Чеймбърс ставало все по-зле. След 38-мия ден в ареста адвокатът му казал на съда, че клиентът му „предпочита да умре, отколкото да отиде до тоалетната“.

Полицията искала срокът на задържане на Чейбърс да бъде удължен цели седем пъти. Надеждите обаче, че задържаният най-накрая ще отиде до тоалетната и наркотиците ще се появят на бял свят се оказали напразни. В понеделник задържаният в крайна сметка бе освободен, за да може да бъде приет в болница.

Обвиненията срещу Чеймбърс в разпространение на наркотици също са свалени. Веднага след това обаче, при излизане от участъка, той отново бе арестуван и му бяха повдигнати нови обвинения в по-дребни престъпления, а след това пуснат под гаранция, за да може да бъде откаран в болницата.

Превод и редакция: БЛИЦ