За Силия Кардън малко неща са по-дразнещи от барбекюто. Особено, когато съседите й го правят. Затова тя отнася въпроса до съда и решава да съди съкоопераорите си. Сред нещата, за които е подала иск, са миризливото барбекю, шумни деца и други подобни причини.

Австралийката, която живее в Пърт, иска по легален път да сложи край на тези дразнители.

Трибунал, както и Върховният съд на Австралия, отхвърлиха иска й като "неразумен" и подчертаха, че тя не е събрала достатъчно доказателства.

Сред претенциите на Силия има искане към нейните съседи да ограничат малко осветлението на пътеката, да си усмирят домшаните любимци и да сменят растенията в общата градина на кооперацията.

Според нея миризмата на цигари и барбекю е предизвикала неволна обида към нея в дома й в Пърт.

"Te нарочно поставиха барбекюто така, че да мога да помириша рибата и сега всичко, което мога да подуша е риба", твърди Силия пред Nine News.

"Не мога да се насладя на задния си двор, не мога да изляза там", настоява веганката Силия.

Държавният административен трибунал на Австралия отхвърли исканията на Силия, включително и едно, което е било към съседите й с деца. Тя настоявала децата да бъдат по-тихи, когато си играят навън.

"Трибуналът не приема, че родителите, разрешавайки на децата си да играят навън, създават пречка", е решила институцията.

Според трибунала те просто живеят като семейство. От там отбелязват още, че и семейството е преместило барбекюто така, че да не пречи на Силия.

"Те не са разрешавали на децата си да излизат по тъмно, не са използвали площадката и двора по тъмно и не са светвали лампите в продължение на няколко месеца в страх от оплаквания", твърди се още в решението на трибунала.

Случаят станал толкова сериозен, че стигнал Върховния съд на Австралия. От там обаче също отхвърлят иска на Силия, който е бил общо 400 страници.

Това обаче не спира напористата веганка и тя е решена да продължи да търси правата си за живот... без миризма на барбекю.