Доналд Тръмп не бил плащал приходен данък за 10 от изминалите 15 години. Информацията е на вестник "Ню Йорк Таймс", които са се сдобили с данъчните му декларации за изминалите 2 десетилетия.

Твърди се, че Тръмп е платил 750 долара на федералните власти през 2016-а, когато стана президент, а година по-късно още толкова.

Разследването сочи още, че десетки компании, свързани с корпорацията на Тръмп, са в дълг, а много партньори така и не са получили дължимите им суми.

Минути след излизането на информацията, Тръмп я нарече "фалшива новина". Когато беше избран от републиканците, Доналд Тръмп отказа да разкрие данъчните си декларации и стана първият президент от десетилетия, който не показва на обществото какво е финансовото му състояние.

"Това е фалшива новина. Абсолютно фалшива. Измислица. Минахме през същото преди 4 години. Същите въпроси. Наложи се да ги съдя за това. Аз плащам данъци. Но данъчната ревизия, която ми правят продължава. Вече дълго време върви. Когато вече не съм в период на проверка, гордо ще покажа декларациите", заяви Тръмп.