Започна се с ГМО втори левел! В САЩ одобриха синтетично месо
Легхемоглобинът, известен още като легоглобин, е червен белтък в бобовите растения, който съдържа желязо и придава на изкуственото месо характерния вкус и цвят. Растителният хемоглобин обаче се смята за потенциален алерген и от FDA отказват да го одобрят заради недостатъчните проучвания на опасностите за човешкия организъм, които крие.
От Impossible Foods са провели множество тестове за въздействието върху животни, резултатите от които в крайна сметка са убедили чиновниците да дадат разрешение за консумацията му. Шефът на компанията Пат Браун нарича одобрението "голяма победа за науката и цялото човечество" и е убеден, че синтетичното говеждо скоро ще завоюва популярност сред американците.
Последвайте ни
0 Коментара: