Американската Агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) разреши за употреба изкуствено телешко месо, разработено от калифорнийската компания Impossible Foods. В продължение на четири години FDA отказваше да одобри синтетичната мръвка за консумация заради наличието на легхемоглобин в състава ѝ.

Легхемоглобинът, известен още като легоглобин, е червен белтък в бобовите растения, който съдържа желязо и придава на изкуственото месо характерния вкус и цвят. Растителният хемоглобин обаче се смята за потенциален алерген и от FDA отказват да го одобрят заради недостатъчните проучвания на опасностите за човешкия организъм, които крие.

От Impossible Foods са провели множество тестове за въздействието върху животни, резултатите от които в крайна сметка са убедили чиновниците да дадат разрешение за консумацията му. Шефът на компанията Пат Браун нарича одобрението "голяма победа за науката и цялото човечество" и е убеден, че синтетичното говеждо скоро ще завоюва популярност сред американците.