Пима Касем в излъчване на живо в интернет разказа, че е получила съобщения със смъртни заплахи. Това се е случило, след като преди няколко в иракската столица Багдад бе разстреляна Мис Ирак 2015. Загиналата моделка също е получавала обиди и заплахи в социалните мрежи.

Според една от версиите, момичето е било ликвидирано заради откровени снимки в Инстаграм. Моделката и бивша преитежателка на титлата "Мис Ирак" Шима Касем разказа през сълзи, че е получила съобщения с предупреждения за това, че тя ще бъде следващата убита красавица, съобщава Би Би Си. Тя също каза, че известните жени в страната ѝ са избивани като пилци. 

Заради тези еротични СНИМКИ ли застреляха жестоко Мис Багдад? 

Например, през август две собственички на салон за красота в Багдад бяха намерени мъртви. Те са загинали при "неизяснени обстоятелства". Не  е ясно, дали има връзка между тези престъпления, но иракският премиер Хайдер ал Абади заяви, че вече се наблюдава тенденция и разпореди да се проведе щателно разследване.  

Що се отнася до Шима Касем - момичето също има популярен профил в Инстаграм, следвана от над 2.7 милиона души. Тя също публикува скромни според мерките на социалната мрежа снимки, които, вероятно, изглеждат провокативни в очите на някои нейни сънародници. 

Превод и редакция: БЛИЦ