Със затаен дъх милиони американци гледаха изпълнението на Лейди Гага на полувремето на финала на Суперкупата в САЩ – безспорно най-голямото и зрелищно спортно събитие в страната. 13-минутното шоу успя да сплоти нацията, а според оценките на мнозина, то е било зашеметяващо, пише „Тайм”.
След като беше представена от Тони Бенет, попзвездата се появи на стадиона и изпя няколко патриотични песни, без да се впуска в твърде тежки политически послания. След това тя излетя – буквално. После свири на екстравагантни инструменти докато беше облечена в не по-малко ексцентрични костюми. Певицата изпя компилация от най-популярните си хитове като "Poker Face", "Telephone", "Bad Romance", "Born This Way".
 

Над 300 дрона участваха в шоуто на стадиона в град Хюстън, щата Тексас. Докато Лейди Гага надъхваше публиката с патриотична песен, машините се подредиха в перфектен синхрон, за да изобразят стилизирано американско знаме.
 

Мнозина смятаха, че като повечето звезди от шоубизнеса, Лейди Гага ще се впусне да отправя тежки политически послания, както напоследък е модерно на подобни събития. Певицата, обаче, показа стил като вместо това успя чрез песните и думите си да отправи деликатен призив за разбирателство и единство.
 

Лейди Гага се появи на сцената в типичен стайлинг – с ексцентричен грим и лъскав футуристичен костюм. С огромен скок тя прелетя от ръба на покрива към сцената с помощта на няколко въжета. Шоуто беше гарнирано обилно с пироефекти, танцьори и демонстрации на акробатични умения.
 

Социалните мрежи завряха от предимно положителни коментари за изпълнението на звездата. Сред тях беше и дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка, която определи шоуто като „невероятно”.
 
 
 

Финалът на суперкупата е бил гледан от над 100 млн. зрители в САЩ. 
 


Превод и редакция: БЛИЦ