Брифингът на говорителя на Белия дом се завръща, след като този десетгодишен ритуал беше прекратен от повече от година и половина, предаде Франс прес.
 

Днес новата говорителка на Белия дом Кейли Макенани, която заема престижния пост от средата на април, ще даде брифинг, като е решена да наложи своя собствен стил на тази традиция. Засега не е ясно дали брифингите ще станат ежедневни.

В залата за пресконференции има 49 места, но заради социалната дистанция заради коронавируса едва 14 от тях ще бъдат заети от журналистите.


 След като седмици наред от същата тази зала за коронавируса говори Доналд Тръмп, сега той предпочита да прави изказвания от Овалния кабинет или по повод на церемонии в залите на Белия дом.

Новата говорителка на Белия дом е завършила престижните университети Джорджтаун и Харвард. Тя е била коментаторка в телевизиите Фокс нюз и Си Ен Ен, преди да стане говорителка на предизборната кампания на Тръмп за изборите през ноември.
 

Нейната предшественичка Стефани Гришам не присъства на нито един брифинг в Белия дом. Но понякога тя се показа като агресивна в социалните мрежи.

Предшествениците на Гришам на поста - Сара Сандърс и Шон Спайсър, присъстваха много по-често на брифингите в Белия дом.