Размяната на въпроси между кандидатите за президент Владимир Зеленски и Петро Порошенко  по време на дебата на Олимпийския стадион се превърна в размяна на лозунги, предават световните медии. 

Зеленски, потвърждавайки статута си на национален кандидат, зададе на Порошенко въпросите, които обикновените граждани на Украйна са изпратили. Той го попита как се оказва, че най-богатият президент на Европа оглавява една от най-бедните страни в Европа, защо подпалвачът на магазина "Рошен" (компанията, собственост на Порошенко) е намерен за четири часа и все още не могат да намерят отговорните за многобройни експлозии на военни складове в цялата страна, и как да живеят украинците с пенсия от 1 500 гривни (около 100 лв – бел ред.).

В същото време Зеленски предложи самият Порошенко да избере на кой от въпросите да отговори.

Порошенко, от своя страна, обвини противника си в некомпетентност, добавяйки, че не е записал въпросите му. Президентът на Украйна още веднъж заяви, че Русия е виновна за проблемите на украинския народ и че преди неговото управление страната е била в много по-плачевно състояние. Той обаче не даде никакви доказателства за това. Вместо това той започна да казва, че е успял да запази страната, дзасили международната солидарност с Украйна.