Мария Гилен Гарсия от Великобритания се запознава с Том Маккейб през 2009 г., когато и двамата били част от група за самотни хора.

Само девет месеца след запознанството си двамата решават да се оженят. Малко преди началото на церемонията обаче младоженецът изчезва.

Мария си помислила, че Том е решил да я изостави, и се канела да напусне сватбената зала, но в последния момент той влядъл и казал: "Просто трябваше да ти донеса цветя." Едва седем години по-късно Мария научава, че в този ден е станала втора съпруга на Том.


Мария Гилен Гарсия се омъжва за Том Маккейб

"Том е лъжец. Сигурно си е мислел, че аз и жена му никога няма да разберем един за друг. Но за негово съжаление аз не съм глупава", споделя Мария Гарсия.

Когато Том и Мария започват да се срещат, той казва, че никога не е бил женен и няма деца. Но всъщност той вече е бил съпруг на жена на име Бриджит О'Конъл и баща на 23-годишна дъщеря, пише The Sun.


Мария Гилен Гарсия

Както обикновено, лъжата на Том е разкрита случайно, когато Мария му помага да поправи телефона си и вижда негови снимки с другото семейство. Подозирайки, че има нещо нередно, жената открива уж бившата партньорка на съпруга си и ѝ изпраща съобщение във Facebook. Бриджит О'Конъл скоро й отговаря.

"Ако се е оженил за теб, той е двуженец, тъй като не не сме разведени", пише Бриджит.


Снимка от сватбата на Бриджит О'Конъл с Том Маккейб

След тази новина Мария погледнала на брака си по нов начин: разбрала, че съпругът ѝ я използва само за пари, тъй като тя постоянно плащала за него и в крайна сметка задлъжняла с повече от 21 000 паунда.

"Казваше, че ме обича, но в действителност аз бях неговата дойна крава. Живях с него почти седем години, а той ме принуждаваше да вземам заеми от колегите си. Според неговите думи, всички пари отиваха за ремонт на къщата, която уж е купил", казва Мария Гарсия.

Разгневената жена анулирала брака си с Том Маккейб и го обвинила в двуженство и измама. Тя оставила на бившия си съпруг копие от брачното свидетелство с надпис "невалидно", годежен пръстен и бележка, на която пишело: "Искам да се махнеш от къщата ми, преди да съм се върнала". Сега Мария живее щастливо с друг мъж, за когото възнамерява да се омъжи в бъдеще.

Що се отнася до бившия съпруг на Мария, в момента той очаква присъда по дело за двуженство. Той може да бъде осъден на до седем години затвор.

Превод и редакция: БЛИЦ


Том Маккейб пред сградата на съда