Заразена с коронавирус жителка на английското графство Линкълншир  разказа през сълзи за страшните последици от COVID-19, пише „Мирър”.

Шарън Кук е приета в болница на 23 март. Тестът й за коронавирус е положителен. В болницата тя заснела емоционално видео, в което през сълзи обяснява състоянието си.

„Заради пневмонията имах отравяне на кръвта, така че сега ми е трудно да говоря нормално. Малко се задъхвам, но, за щастие, съм включена към апарат, който ми осигурява кислород“, разказва тя.

Кук припомня на всички колко е важна самоизолацията. „Не излизайте от дома си, дори страшно много да сте се затъжили за приятелите си. Не си струва. Вече се оправям,  но съвсем скоро ми беше много зле. Ако тогава бяха ми предложили евтаназия, бих се съгласила.

Сега не мога да се движа и дишам трудно, но състоянието ми в момента не може да се сравни с това, което вече преживях“, подчертава тя.

Британката признава, че й липсват дома и семейство.

„Призовавам хората да не излизат, защото последствията могат да бъдат тежки. За щастие, скоро ще се върна у дома и всичко ще се нормализира”, добавя жената.

Кук твърди, че пневмонията COVID-19, причинена от нов тип коронавирус, изобщо не е като обикновена настинка. „Дори да я прекарате леко,  тя ще ви накара да се помъчите”, предупреждава тя.
Превод: БЛИЦ