Жена на 21 години е била арестувана в Словения заради това, че умишлено си е отрязала ръката, за да получи застрахователна премия в размер на няколкостотин хиляди евро, предаде полицията. 

Действайки със съучастник, тя умишлено си е отрязала ръката до китката с циркуляр с надеждата да представи това като злополука, уточни говорител на полицията в Любляна Валтер Жрински.

Отрязаната ръка е била зашита в университетска болница в Любляна. Следователите установили, че младата жена се опитала да използва пет договора за застраховка, които била подписала малко по-рано.

Тя се надявала да получи общо 380 000 евро обезщетения, както и да получава по 3000 евро на месец заради инвалидност. Жената и нейният съучастник - член на семейството й на 29 години, са поставени под арест и ще бъдат изправени пред съд.

Те рискуват да получат присъда от осем години затвор. Съучастникът вече е бил осъждан за измами. Двойка по-възрастни съучастници, също от семейството на младата жена, е поставена под съдебен контрол. Случаят, за който съобщи днес полицията, е станал в началото на годината в предградие на Любляна.