31-годишна жена гласува по собствено желание до смърт. Вера  починала през май в руския град Самара. Болестта на младата жена започва през 2017 година. Тогава тя тежала 55 кг при ръст 166 см и решава, че спешно трябва да отслабне. В началото жената използвала класическите методи - отказала сладкото и тестените храни, записала се да плува в басейн.

Постепенно започнала да гладува все повече и повече, публикувайки в социалните мрежи микроскопичните си порции. 

След смъртта на Вера станало ясно, че тя е членувала в тайни анорексични общества, издигащи в култ слабото тяло. Жените там се наричали "пеперуди". Те смятали, че единствено болезненото и слабо тяло е красиво. Затова гладували до такава степен, че "ребрата да изпъкват навсякъде, където е възможно, а на гърба да се виждат костите от гръбначния стълб".Членовете на този клуб се надъхвали взаимно и се заплашвали, ако някоя поискала да се върне към нормалния си начин на живот.
Приятелите на жената, които в началото се възхищавали на нейната сила да отслабне, опитвали да спрат Вера с гладуването. Тя твърдяла, че ще отслабне и ще си намери мъж. Но така и не открила подходящия.

"В един момент границите й за нормално и опасно бяха размити. Това, което тя виждаше в огледалото съвсем нямаше общо с това как изглеждаше в действителност. Когато теглото й стигна критическите 37 кг, знаехме, че нещата вече са много опасни", разкрива позната на Вера.

В началото на май тя умира от изтощение. Сърцето й просто не издържало.

Превод БЛИЦ