Лекари извадиха хиляди камъни от жлъчния мехур на китайка, съобщава „Дейли мейл”. 3-часовата операция на пациентката е преминала успешно. Хирурзите са отстранили от тялото на 54-годишната жителка на град Ухан 7,8 хил. камъни, много от които достигали размера на пъдпъдъче яйце.

По думите на лекарите, пациентката се сдобила с камъни в жлъчката, защото практически не пиела вода и системно пропускала сутрешното хранене. Жената пък казва, че преди седем години имала само няколко камъка, но тогава не се подложила на операция заради високото си кръвно.

Хирургична грешка запалила сърцето на пациент

„Дори не съм си и помисляла, че имам толкова много камъни”, казва 54-годишната китайка, която потърсила медицинска помощ заради нетърпима болка в областта на корема.Невероятен случай! Зъби пораснаха в мозъка на 4-месечно бебе

Директорът на болницата, в която е оперирана жената, признава, че за първи път се сблъсква с подобен случай. По думите му, камъните могат да предизвикат смъртоносно опасни усложнения. Те можело да попаднат в жлъчния канал на пациентката и да доведат до жълтеница или остър панкреатит.

Превод: БЛИЦ