Жена от Тексас седеше на сянка и гледаше видео в YouTube как да намерите диаманти. Тогава тя намира един точно до себе си. Историята е невероятна, но е вярна, пише Си Ен Ен.

27-годишната Миранда Холингсхед била на посещение в държавния парк Crater of Diamonds в Арканзас на семеен излет.

"Бяха в парка около час, когато тя реши да си почине в основата на хълма. Тя пусна видеото в YouTube и започна да гледа.

Паркът позволява на своите посетители да търсят диаманти в определена зона от 37,5 акра.
За секунда тя погледна, за да провери детето си, преди да се върне към видеото. Тогава го видя: жълт диамант, стърчащ сред другите скали.

"Стиснах го ръка нея, за да се уверя какво е, вдигнах го и извиках през полето на майка ми:" Мисля, че намерих един", разказва тя.

3,72 каратовият скъпоценен камък е най-големият регистриран в парка от март 2017 г., когато тийнейджър намира 7,44 карата кафяв диамант. 

Това обаче е най-големият жълт диамант, открит от октомври 2013 г., когато посетител от Оклахома Сити нама камък с тегло 3,85 карата.

Само миналия месец учител в Небраска намери диамант в същия парк, с тегло 2,12 карата.
Диамантът на Холингсхед е с размерите на гума за молив, според изявление на Park Interpreter Waymon Cox.

В него се казва, че дъждът може да е изиграл роля за Холингсхед и нейният диамант.

"Голяма част от земята, където г-жа Холингсхед откри диаманта си, е направена от вулканична скала. Когато вали, течащият отток често оставя насипен чакъл, а понякога и диаманти, на повърхността в тези области", каза той.Превод: БЛИЦ