Кандидат на управляващата партия „Единна Русия“ на Владимир Путин загуби изборите за губернатор на Хабаровския край в руския Далечен Изток, предават световните агенции. Кандидатът на Либерално демократическата партия на Владимир Жириновски Сергей Фургал спечели изборите за губернатор на Хабаровския край, според данни на ЦИК.

Депутатът от Държавната Дума Фургал спечели почти 70% от гласовете след обработката на 100% от бюлетините. Досегашният губернатор на района на Вячеслав Шпорт успя да спечели по-малко от 28%. Самият Фургал отбеляза, че очаква подобни резултати. Двамата кандидати са били съперници и на изборите за губернатор през 2013 г.

В същото време "Единна Русия“ на Владимир Путин загуби изборите за губернатор и на Владимирска област. Кандидатът на Либералдемократическата партия на Владимир Жириновски Владимир Сипягин спечели губернаторските избори на Владимирска област с 57,03% от гласовете. Досегашният губернатор Светлана Орлова спечели 37,46%, според Централната избирателна комисия след преброяване на 100% от протоколите.

Това е втората област, където кандидатът на „Единна Русия“ и досегашен губернатор губи изборите на втория тур от кандидат на Либералнодемократическата партия на Русия.