Медисън Меридж, кореспондентка на изданието "Файнейшъл таймс" (Financial Times),тайно проникнала на елитно благотворително събитие в Лондон "само за мъже", на което присъствали видни политици, икономисти, дипломати, общественици и звезди от шоу-бизнеса. Журналистката разказа какво си позволяват светилата на обществото зад затворени врати.
Преди да отиде на тържествената вечер на "Благотворителна фондация на Президентския клуб" (The President’s Club Charitable Trust), която се проведе в луксозния хотел "Дорчестър" в Лондон, Меридж записва видео, в което обяснява кое я накарало да влезе в "светая светих" на британския елит."На това събитие по традиция не канят жени. В същото време организаторите наемат повече от сто сервитьорки, за да обслужват гостите. Една от тях ми разказа как към нея и нейните колежки се отнасят крайно неуважително, като към стока. "Реших да го проверя", заявява сътрудничката на Financial Times.

Меридж и нейната асистентка успешно преминали интервю и били наети да работят на благотворителна вечер.

"Изискванията към сервитьорките бяха следните - стройни, високи, привлекателни. Черни прилепнали рокли, черни обувки, черно бельо. Бяхме предупредени, че ще си имаме работа с "не най-приятните мъже".  "Нищо друго конкретно не ни бе казано" , допълва журналистката.

Според думите й, на такъв тип работа се канят основно студентки на възраст 19-22 години, с нестабилни доходи. Преди да се отправи на събитието, журналистката поставила микрофони по себе си.

Меридж казва, че по време на светската вечеря, чиято задача била да се съберат пари за лечението на болни деца и други подобни нужди, знаменитости и милионери въобще не се стеснявали в думите и действията си.

"Гостите на вечерта докосваха на много от сервитьорките бедрата и коленете, а една от тях бе помолена да танцува за тях гола на масата. Една 19-годишна "моя колежка" пък бе попитана дали не е проститутка." - заявява журналистката.
На гала вечерята имало 360 гости и 130 сервитьорки, чието поведение било наблюдавано внимателно от службите за сигурност. Ако момичетата оставали далеч от гостите твърде дълго и не комуникирали с тях, те били извеждани.

Меридж заявява, че нея също са се опитвали да я докоснат по различни части на тялото.Сътрудничката на Financial Times не назовава имената на тези, които са се държали неуважително и недопустимо към сервитьорките, но обещава да го направи в бъдеще, когато ще има доказателства.


Превод и редакция: БЛИЦ