За справянето с мистериозния убиец на хора в град Гуанда в югозападната част на Зимбабве, е бил привлечен специалист по прогонването на свръхестествени чудовища, съобщава местният вестник The Chronicle.

Местните жители твърдят, че съществото се е появило в река Мцхабези преди около 50 години. Твърди се, че първите му жертви са ученици, които са отишли ​​до моста за вода и са се удавили при странни обстоятелства.

Някои от тях казали преди смъртта си, че виждат риба във водата. През последните години близо до същия мост редовно изчезват във водата къпещи се хора.

Касиерът на местния клон на Националната асоциация на лечителите в Зимбабве, Гого Банда, намира за силно подозрително, че всички удавени са мъже. Според нея е невъзможно да се обясни смъртта им по естествени причини, тъй като реката не е достатъчно дълбока, за да представлява опасност за възрастен човек.

В същото време Банда изключва, че в удавянето са участвали русалки: телата на всички жертви са намерени, а жертвите на русалките изчезват безследно.

С търсенето на съществото ще се заеме пророкът на Апостолската църква на Сион в Централна Африка, Мехлули Мойо. В неговия опит вече има няколко подобни случая: той твърди, че е успял да победи таласъмите, които тероризирали учители в село Кези, участвал е в изгонването на павиан от начално училище в Гуанда и спасил жителите на Гаранемба от огромна змия, която давила хора.

Мойо се надява, че Светият Дух ще му разкрие причината за смъртта на хората на моста над Мцхабези. Ако е магьосничество, пророкът ще се справи със съществото сам. Ако смъртта е причинена от духовете на предците, той препоръчва свързването със съответните хора, които ще извършат ритуала на умиротворяването.

Апостолската църква на Сион е петдесятна християнска църква. Последователите на тези африкански църкви вярват в богоизбраността на африканците и се стремят да създадат нов Сион в Африка.

Превод и редакция: БЛИЦ