Жителите на Средиземноморието били силно уплашени от случилото се преди няколко дни през нощта. Те са станали свидетели на невероятно и в същото време плашещо явление - Кървавата Луна, съобщават световните издания.

Кървавата луна, според специалистите, възниква в случай на частично лунно затъмнение. По това време Земята се намира между Слънцето и Луната. Атмосферата на нашата планета става причина за пречупването на слънчевите лъчи, което придава на спътника на Земята червеникав оттенък. На 12 април, обаче, нямаше лунно затъмнение, но това не попречи на Луната да стане червена.

Друга причина за явлението могат да бъдат горските пожари. Поради това, че огромно количество сажди и газове се издигат в атмосферата, всичко става червено. Но в Италия няма пожари или вулканични изригвания. Нищо не гори и в Африка. Следователно възниква логичен въпрос: какво всъщност се е случило?

Тъй като католиците празнуват Великден на 12 април, според една от версиите Луната е почервеняла поради това, че висшите сили са поздравили папата. В същото време те твърдят, че в близко бъдеще не трябва да се очаква нищо добро.

Друга версия е свързана с това, че Луната не е отразявала слънчевата светлина, а излъчването на някакво друго небесно тяло. Това може да е Нибиру или нейният спътник, които мнозина рисуват в червено.

Всъщност не е ясно какво точно е било наблюдаваното явление, но мнозина са убедени, че Кървавата Луна не предвещава нищо добро.

Превод и редакция: БЛИЦ