25-годишната Джата Деви с всеки изминал ден се чувствала все по-зле, затова мъжът ѝ решил да я заведе в държавната болница в индийския щат Раджастан. Но, въпреки квалифицираната помощ, състоянието на момичето не се подобрява. Тогава роднините решили, че тя е обладана от зли духове и предложили да ѝ помогне магьосник, съобщава в. "Дейли мейл".

Местните знахари използват за лечение разтопено желязо, което се смята за необходим атрибут при екзорсистки ритуали. Това обаче въобще не смутило родителите на Джата и те я закарали при магьосника. В резултат по време на лечението, което продължило два дни, мъжът щателно изгарял лицето, езика и устните на младата жена. 

Състоянието на Джата се влошило. Тя не можела вече да говори и само стенела от нетърпима болка. Тя отново била заведена в болница. Там лекарят открил у момичето психическо разстройство - остра психоза. В крайна сметка делото на Джата било предадено на полицията, а знахарят бил задържан. "Това е състояние, при което и пациента се наблюдават халюцинации, нарушаване на речта, безпокойство, безсъница. За щастие, то е лечимо. Ще са ни необходими шест месеца, за да я вдигнем на крака", казал лекарят.