Британският пътник, който загина по време на турбуленция на борда на самолет на Singapore Airlines, пътуващ от Обединеното кралство се оказа популярен режисьор на Острова.

Това е 73-годишният Джефри Китчън, който работи в музикален театър от Глостършър, пише Daily Mail. Властите смятат, че е починал от сърдечен удар, заради преживения ужас. Повече от 70 души бяха ранени при инцидента, като се смята, че съпругата на г-н Китчън Линда също е сред хоспитализираните. Състоянието й не е известно.

Самолетът попадна във въздушен джоб, което предизвика самолета да се загуби височина изключително рязко, а внезапното падане отприщи хаос на борда и принуди пилота да направи аварийно кацане на летище Суварнабхуми в Банкок.

Ужасени пътници описаха как не били предупредени навреме да поставят предпазните си колани, преди самолетът внезапно да падне, докато екипажът е сервирал закуска, като един пътник каза, че хората са били „изстреляни във въздуха“.

От 211 пътници и 18 членове на екипажа на борда тайландските власти съобщиха, че 71 души са били изпратени за лечение, шестима от които са били сериозно ранени, с много наранявания по главата