Доналд Тръмп влиза в решителна надпревара с Хилари Клинтън за поста следващ президент на САЩ. В идващите месеци милиардерът ще навърти доста километри с частния си самолет Boeing 757-200. Самолетът, наричат от Тръмп T-Bird, е с цена от 100 млн. долара.
Tой е негова собственост от 2011 г. насам и притежава регистрационен номер N757FA. Вижте от близо как изглежда луксозният самолет на кандидата за президент на САЩ: Въпреки че в момента самолетът е собственост на Тръмп, той не го купува нов.

Първият му полет е от май 1991 г., или иначе казано - той вече е на 25 години. Първоначално самолетът е собственост на нискотарифната Sterling Airlines, след това на мексиканската компания TAESA. През 1995 г. съоснователят на Microsoft Пол Алън го купува, като в следващите малко над 15 години той изпълнява полети за ръководството на компанията. През 2010 г. Тръмп купува тогава 20-годишния самолет и го променя до неузнаваемост, за да замени стария си самолет, който е строен през 1969 г. Той е задвижван от два двигателя Rolls-Royce RB211.

Промени в самолета, който не е сред най-икономичните, главно поради възрастта си, са направени, както в кокпита, така и във вътрешната му част. Boeing 757-200 може да превозва до 239 души на борда си. Самолетът на Тръмп обаче има възможност да качи него и още 42-а души. За сметка на това има невероятно удобни и широки седалки, две спални, телевизор, познатена баня, кухня и още редица удобства и екстри.

Вижте ги: 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: Profit.bg.