Предаванията за знания по водещите телевизии предизвикват изключителен зрителски интерес в последните години. Именно в този сегмент тече една от най-сериозните конкуренции между медиите у нас.

bTV и „Нова“ излъчват в 18 ч. „Стани богат“ и „Голямото преследване“, а в БНТ от 19:00 върви „Последният печели“. Водещите на трите предавания за знания са доста популярни – Михаил Билалов, Ники Кънчев и Орлин Горанов.

В сряда вечер страхотно представяне направи едно от познатите лица от последните месеци. Става дума за Симеон Димитров, който преди Нова година натрупа серия от 17 поредни V обеди в „Последният печели“. Днес той се появи в „Голямото преследване“, чийто втори сезон стартира на 6 февруари.

Тръпката е навсякъде с efbet.com

IT специалистът „ошушка“ Ники Кънчев с петцифрена сума. Той и още един участник – Генади Иванов, си тръгнаха с общо 21 500 лева, които си поделиха, взимайки по 10 750. Това е сума, която е печелена изключително рядко в това шоу от началото му досега.

Генади се представи много силно като разкри, че се надява с парите да заведе детето си на екзотична почивка до Сейшелите, пише vihrogon.bg.

Симеон пък за пореден път демонстрира солидните си знания – първо при въпросите на Ники Кънчев, а след това и срещу преследвача Дама Пика. Димитров, който в предаването тази вечер разкри, че отскоро има жена до себе си, бе в основата на двойния успех във финалната фаза срещу преследвача и така спомогна двамата с Евгени да вземат над 20 000 лева.

Любопитното е, че Симеон взе само за едно предаване поне три пъти повече отколкото за 17-те си участия в БНТ. Според кулоарна информация, наградата в „Последният печели“ е по 200 лева на предаване, независимо от класирането. Така сметките показват, че Димитров си е тръгнал от „Сан Стефано“ 29 освен с престижа, и с 3400 лева.

В участието му в "Голямото преследване" имаше и още един интересен момент. След като Симеон банкира своята сума от 10,500 лв. той пожела да се обърне към камерата със специално послание. 

В този момент участникът заговори на немски и никой в студиото не разбра какво е казал. Всъщност, оказва се, че Симеон явно се е обърнал към свой опонент и му се е заканил:

"Господин Себастиян, бъдете готов, идвам за вас", са гласели думите на немски на Симеон, но на никой от зрителите не стана ясно на кого точно говори той.

@lubostoianov #fyp #fypシ #foryoupage #viral #голямотопреследване #симо ♬ original sound - lubaka94

БЛИЦ припомня, че Симеон остави много ярък спомен с участието си в "Последният печели", където култовите му реакции и отговори буквално се превърнаха във вайръл трендове из сайта за видео споделяне "ТикТок".

Ето и някои от най-запомнящите моменти с него.

@vladi_app #viral #foryou #fypシ #trending #for #tiktokbulgaria #bulgaria #последниятпечели #смях #игри #poop ♬ original sound - Влади Апостолов
@lalev666_original #последниятпечели #орлингоранов #бнт #foryou ♬ original sound - Боби Фреш

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук