Противно на мнението, че зарята е стресираща за всички домашни любимци, един огромен Ротвайлер  показва как някои кучета не само не се страхуват, ами дори се наслаждат на фойерверките. Видеото, което бързо стана "вайръл" в мрежата и предизвика вълна от коментари и споделяния е публикувано преди няколко дена в социалната мрежа "Фейсбук" и вече е натрупало над 40млн. гледания.

Припомняме, че в края на миналата година кампания на фондация "Четири лапи" апелира към отказ от пиротехническите средства, защото са много стресиращи за домашните любимци.

"Много са кучетата, които се страхуват до такава степен, че се крият в бани, по ъгли. Можем да го научим да не се страхува от такива шумове, коментира тогава зоопсихологът Александър Георгиев.

Народът посрещна с мощни канонади в цялата страна новата 2022 г. ВИДЕО

"Кучето ми, което е порода Мастиф, много обича фойерверки. То винаги се опитва да ги "хване", преди да изчезнат" - гласи един от коментарите.

Друг коментиращ се присъединява: " Аз пък имах немска овчарка, държеше се по-абсолютно същия начин и най-голямото и удоволствие беше новогодишната заря". 

Коментарите в този тон са хиляди, но все пак редно е да се каже, че действително по-голямата част от домашните любимци изпитват страх от силния шум.