Седем души бяха ранени, двама от тях тежко, при въоръжена атака срещу автобус рано тази сутрин в центъра на Ерусалим, съобщиха израелската полиция и службите за спешна помощ, предаде Франс прес.

Полицията получи сигнал за стрелба срещу автобус близо до гробницата на цар Давид, полицаите изолираха мястото и издирват заподозрян, който е избягал, се казва в съобщението на органите на реда.

Журналист на АФП видя разполагане на много полицаи пред обекта, който е близо до Стената на плача в Стария град на Ерусалим.

Маген Давид Адом – израелският еквивалент на Червения кръст, съобщи, че се е отзовал на сигнал за изстрели срещу автобус в Ерусалим.

Има общо 7 ранени, жена и шестима мъже, всичките са в съзнание, но двама са в тежко състояние, след терористична атака в Стария град на Ерусалим, съобщи Заки Хелер, говорител на МДА.

През пролетта 19 души, повечето цивилни израелци във вътрешността на страната, бяха убити, предимно при палестински нападения. Убити бяха и трима нападатели, които са били израелски араби.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук