Хората, които обичат да карат ски и го правят от дълго време, понякога не подбират време или място за спускане. Тези, които искат да се спускат със ски или с борд, избират терени, където по принцип няма много туристи и други посетители. 

Лошото време, снегът или мъглата не могат да уплашат скиорите, защото те вече са свикнали с всичко това. Ски пистите обаче не са предназначени за каране без причина. Останалите части, които не са предвидени за спускане, могат да бъдат потенциално опасни за скиорите поради неравни терени, препятствия и други опасности.

Точно така едно видео стана популярно в социалните мрежи и започна да се разпространява със скоростта на светлината. На него се вижда сноубордистка, която се е подготвя да се спусне. Тя е в пълна ски екипировка, има така наречената шапка фантом на главата, която предпазва брадичката й, а на лицето си има огромни ски очила. На всичкото отгоре има големи слушалки, въпреки че е съвсем сама в пустошта. Освен това слушалките ѝ пречат да чуе каквото и да е било.

Тава момичето си тананика в ритъма мелодията, излизаща от слушалките ѝ, и настройва борда си. И в най-смелите си мечти не се надява, че има нещо, което я преследва. Около нея има сняг и мъгла, но тя щастливо си тананика и записва цялото спускане.

На видеото обаче се вижда, че през цялото време е следвана от голяма мечка, която не спира пред нищо. Момичето пък не подозира, че всеки момент може да стане жертва на гладното животно. Това, което разсмива мнозина, гледали видеото е, че тя си тананика през цялото време, докато мечката се опитва да я настигне. 

За щастие момичето е било по-бързо от животното. Дали накрая е видяла мечката не е известно, но тъй като видеото е публикувано в Instagram, всичко вероятно е приключило добре.

Част от коментарите пък гласят:

- Понякога е най-добре да не знаеш какво те очаква...

- Момиче, не спирай!...

- Това е като на филм!. ..

- Чист пример как музиката може да спаси живот!...

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук