Бутер тесто с месо - такава вкусотия никога не сте опитвали!
Веднъж, по време на вечеря, мъжът ми се изказа: "Свинско и картофи - що за скука в банална чиния". Бях шокирана от такава декларация, тъй като дори и детето имаше специална привързаност към картофите, и месо също го обичаше.
Потърсих нещо различно и се натъкнах на една страхотна рецепта за бутер тесто с месо. Беше договорено - следващото ястие за вечеря ще бъде такова!
Между другото, изненадах мъжа си, а вие и семейството ви с това ястие ще се поглезите!
Бабините цървулки от бутер тесто с месо
СЪСТАВКИ
- 1 кг картофи
- 400 грама месо (говеждо, свинско, пилешко)
- 1 глава лук
- 150 гр кисели краставички
- 500 гр бутер тесто
- 1 яйце
- 50 г сирене
ПОДГОТОВКА
- Сварете картофите и ги направете на пюре.
- Нарязваме месото на хапки и запържваме в тиган с лук на пръстени.
- Нарязваме на ивички кисела краставичка или полукръгове.
- Размразеното тесто нарежете на квадратни парчета и се използва точилка, за да го направите малко по-тънко. В центъра на всеки правоъгълник, сложете пюре, запържените меса и краставиците. На задната страна на тестото направете надлъжни разрези.
- Увийте всеки цървул, както е показано.
- Покрийте страните на цървулите и ги поставете върху лист за печене. Печете блюдото за 25 минути при температура от 180 градуса.
- Сложете отгоре настърган кашкавал към края на печенето.
Последвайте ни
1 Коментара: