Четири класически ястия, които приготвяте погрешно
Една интерпретация на известния кулинар Джейми Оливър на тема "паеля" накърни традициите в испанската кухня
1. Спагети Болонезе - макар официалното име на тази рецепта да включва в себе си "спагети", това ястие определено не се нуждае от тях, а от нещо друго, а именно -Талиатели.
2. Салата Цезар - макар в наши дни да се смята, че една салата Цезар трябва да има задължително пилешко месо, всъщност, когато оригиналната рецепта за тази салата е създадена тя е включвала следните съставки: маруля, крутони, пармезан, лимонов сок, зехтин, яйце, сос Уорчестър, аншоа, чесън и черен пипер.
3. Гръцка салата - ако смятате, че този вид салата се прави с маруля значи и вие, както по-голяма част от съвременните хора сте запознати с Американската й версия. Реално в купата си трябва да сложите домат, краставица, плочка Фета сирене, лучени полумесеци и зехтин вместо дресинг.
4. Хумус - въпреки, че рецептите за хумус обичайно са сравнително прости, има голяма вероятност да пропуснете нещо съществено: какъв е вида нахут, който използвате. Оказва се, че не всички видове нахут са еднакви и не всички са подходящи за направата на хумус, така че трябва да откриете подходящия за да получите максимално добър резултат съобразно рецептата.
Последвайте ни
0 Коментара: