Един нов прочит на любимата баклава на всички. Не случайно хиляди семейства полудяха по тази рецепта
Взимаме един пакет кори за баница – фини, а за намазване ни трябват четири яйца, чаша захар, половин чаша олио, един бакпулвер, шест лъжици брашно, две ванилии, три лъжици вода, две кутии обикновен локум, пише zajenata.bg.
Локумена баклава с вкус за чудо и приказ
Сиропът правим от една чаша захар, чаша и половина вода и портокалова кора.
Приготвяме сместта с продуктите, които сме изброили по-горе и после намазваме с тази смес всяка от корите – слагаме по две лъжици на кора.
Локумите пък нарязваме на по-малки парченца и ги нареждаме по десет броя горе-долу на по-тясната страна на кората. След това навиваме във формата на пуричка.
Взимаме една тавичка и я намазняваме с олио, а после нареждаме там пуричките една до друга. Отгоре ги намазваме с олио, с помощта на четчица и го поставяме във фурната за около десетина минути, за да се изпекат. Темптературата трябва да бъде не по-малко от 200 градуса.
След като локумената баклава стане готова, я изваждаме и оставяме да се охлади, а чак тогава я нарязваме на парченца и си я консумираме сладко-сладко.
Съветваме ви да не се колебаете, а да си направите по-бързичко тази разкошна локумена баклава, защото определено ще останете приятно изненадани от нея и вкуса й. Става дори по-лекичка от традиционната и наистина много апетитна.
Пожелаваме ви на всички добър апетит и до новите ни срещи с любими и вкусни рецепти!
Последвайте ни
0 Коментара: