Вкусен кекс с филийки консервиран ананас, а в тестото вместо мляко добавяме сироп от ананас. Това придава на тестото уникален аромат и неповторим вкус.
Рецептата за този десерт е за 6 порции.

Времето за приготвяне – 1 час. 

Кекс с ананас

Продукти:
• 280 грама брашно
• 120 грама захар
• 5 1/2 парчета ананас (консервирани пръстени)
• 100 мл сок (сироп от консерва ананас)
• 3 броя яйца
• 1 чаена лъжичка бакпулвер
• 120 мл растително масло
 
Приготвяне:

1. В купа с миксер разбийте яйцата със захарта до образуване на пяна.
2. Добавете към яйцата растителното масло, сиропа от консервирания ананас и продължете да разбивате.
3. Добавете към сместа брашното и бакпулвера.
4. Разбийте до получаване на полутечно тесто.
5. Формата за печене (с диаметър 24 см) намажете с масло и изсипете в нея сместа за кекса.
6. Един цял пръстен от консервиран ананас поставете точно по средата на тестото. Останалите пръстени консервиран ананас срежете на половина и подредете тези половинки една до друга.
7. Изпечете ароматния кекс с резени от консервиран ананас в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Изчакайте след това да се охлади напълно и сервирайте. Добър апетит!
Вашият кекс с консервиран ананас трябва да прилича на този от снимката. Получи се не само вкусен, но и невероятно красив сладкиш с ананас.
По желание можете да поръсите изпечения кекс с малко пудра захар, докато е още топъл.