Феноменално вкусна рецепта за вечеря: Хапки за бяло вино с палачинки и сьомга
Палачинковите хапки със сьомга засищат и допълват по превъзходен начин виното
Палачинковите хапки със сьомга засищат и допълват по превъзходен начин виното.
По време на пандемията светът полудя по тази българска рецепта
Необходими продукти:
За палачинките:
1 яйце
100 мл прясно мляко
1/3 ч.ч. брашно
олио за намазване на тигана
За крема:
150-180 г сирене рикота (или извара)
1/2 ч.л. чесън на прах
1 с.л. заквасена сметана
• 15-20 маслини каламата, без костилките
Още:
• 100 г пушена сьомга
Начин на приготвяне:
От продуктите за палачинките замесете средно гъста смес. От нея направете палачинки върху намазан с малко мазнина тиган. Оставете ги да изстинат. Рикотата смесете с накълцаните маслини, сметаната и чесъна на прах и разбъркайте добре. Върху всяка палачинка намажете обилно от крема, наредете тънки слайсове сьомга и навийте. Нарежете на хапки и поръсете със ситно нарязан копър по желание.
Последвайте ни
0 Коментара: