Продукти:

400 г спагети
1/2 кг кайма
1 глава лук
4 стръка магданоз
1 яйце
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. черен пипер
сол
800 г домати
4 с.л. доматено пюре
4 с.л. олио

Рецепта:
Спагетите (400 г) се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. След това се отцеждат и изплакват.
През това време, докато спагетите се варят, се омесва каймата за кюфтетата. За целта се смесват каймата (1/2 кг), ситно накълцаните магданоз (4 стръка) и лук (1 глава), суровото яйце (1 бр), кимионът (1/2 ч.л.), черният пипер (1/2 ч.л.) и солта. Всичко се разбърква много добре и от получената смес се оформят малки кюфтета. Те се пържат или пекат в тавичка до готовност.

Накрая се приготвя доматеният сос. За целта доматите от консерва (800 г), които за предварително нарязани на ситно, се изсипват заедно със сока от консервата в тиган. Към тях се добавя олио (4 с.л.) и доматено пюре (4 с.л.). Варят се, докато сосът се сгъсти.

В порционни чинии се поставят сварените спагети, които се заливат с доматен сос и отгоре се поставят кюфтетата. Пастата се поръсва с пресен магданоз и се сервира веднага.