Гозба за милиони: Боб по селски
1/2 кг зрял боб
1 домат
1 глава лук
1 изсушена чушка
1 морков
сол
червен пипер
магданоз
джоджен
олио
3-4 скилидки чесън
целина- 1/2 глава
пащърнак- 1/2 глава
Начин на приготвяне:
Добре е бобът да се накисне за 24 часа преди да започне основното приготвяне. Ако сте забравили, ще смените 3 пъти водата, като оставяте да кипне без да подсолявате течността. Накисването за 24 спестява сменянето на водата. След като заври боба е добре да се сложи мазниата, сол на вкус, нарязаната на ситно глава лук и морковът настърган или нарязан на кръгчета с къдраво ножче.
След като поври известно време добавяме нарязаната на кубчета целина и пащърнак. Доматът се настъргва на ренде. Слага се скилидката чесън и изсушената червена чушка за дообогатяване на вкуса. Поръсва се с червен пипер и се оставя да къкри на слаб огън. Десет минути преди да изключване се слагат нарязаните на ситно зелени подправки.
Последвайте ни
0 Коментара: