Необходими продукти:

600 г телешки или агнешки черен дроб

4 с. л. брашно

1 с. л. олио

2 с. л. краве масло

100 г бекон, нарязан на ситно

1 глава лук, нарязана на полумесеци

1 скилидка чесън, нарязана на ситно

200 мл червено вино

2 с. л. доматено пюре

2 домата, обелени и нарязани на кубчета

4 печени чушки, обелени и нарязани на ивици

1 ч. л.риган

 сол на вкус

 черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Дробът се обелва от ципата, кръвоносните съдове се изрязват и се нарязва на парчета с дебелина 1 см. Подсушава се добре с кухненска хартия и се овалва в брашното.

Дробът се изпържва в сгорещеното олио и маслото от двете страни до златисто и се изважда.

В същата мазнина се слагат лукът и чесънът, разбъркват се 2-3 мин., след което се добавят беконът и чушките. След още 1 мин. се сипват доматите, доматеното пюре, риганът и виното. Подправя се със сол и пипер на вкус. Сосът се оставя да поври непокрит, докато се сгъсти. Добавя се дробът и се оставя за 2-3 мин. в соса на слаб огън.