Продукти:

1/2 опаковка сирене рикота
150 г сирене фета
150 г моцарела
масло
яйца
тесто/готово или домашно приготвено по избор/

Начин на приготвяне:

Премесете няколко пъти тестото. След това върху набрашнен плот го разстелете с пръсти и го оформете като лодка. По желание може да направите няколко малки хлебчета, вместо едно голямо. Сложете го в тавичка върху хартия за печене.

Най-напред във вътрешността му намажете рикотата, след това поръсете с натрошеното сирене фета и накрая настърганата моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 12-15 минути.

Преди да изпечете хлебчето може да го поръсите с подправки по ваш избор, пише аз-жената. Извадете тавичката от фурната и в средата на хлебчето чукнете едно яйце. Краищата намажете с малко масло и отново запечете до готовност на яйцето.