Изкушение от Германия: Кисело зеле с крехко беконче
Следващата манджа е интересна и няма да имате търпение да я опитате и вие
Може ли германската кухня да бъде вдъхновение за балканския готвач? Някои биха казали - не. Нима Германия има толкова продукти и подправки, колкото предлага една южна държава?
Пръстите ще си оближете с тази феноменално вкусна закуска, която става за минутка
Така е, славата на германската храна е сравнително скромна. И все пак винаги може да се намери нещо интересно, което да ни разнообрази. Следващата манджа е интересна и няма да имате търпение да я опитате и вие.
Всички полудяха по супер вкусния „горещ” сандвич
Сайтът dama.bg показва как се приготвя това лесно и вкусно ястие.
Няма по-вкусно и лесно за приготвяне ястие като сандвича „Voila”
Продукти:
• 1 ч. л. растително масло
• 4 филийки бекон, нарязани напречно
• 1 глава лук, нарязана на тънки филийки
• 1 средна глава зеле, нарязана на 3-сантиметрови парчета
• 1/4 чаша ябълков оцет
• 1/4 чаша захар
• 3 с. л. соев сос
Пилешко с картофки - нереална вкусотия
Приготвяне:
Загрейте олио в голяма тенджера на умерен огън. Добавете бекона и го гответе, докато стане кафяв и хрупкав, като често разбърквате.
Всички вкъщи полудяха по тези картофени бомбички, правя ги за минути
Използвайте решетъчна лъжица, за да прехвърлите бекона в чиния. Добавете лука и зелето в тенджерата и гответе, като бъркате често, докато зелето се сготви (около 10 минути).
Добавете оцет, захар и соев сос и гответе, докато зелето стане хрупкаво, още около 10 минути.
Разбъркайте с бекона и готово!