Изкушение за всичките ви сетива! Ще потънете в приказка от вкусове с този кекс с канела и вишни
Няма да съжалявате, ако изпробвате тази рецепта
260 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
230 гр. фина кристална захар
½ ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
125 гр. меко масло
250 гр. кисело мляко
3 яйца
1 с. л. коняк или уиски
1 ч. ч. пресни или замразени вишни, добре отцедени
1 ч. л. масло за формата
2 с. л. галета
за глазиране:
50 гр. тъмен шоколад
50 гр. бял шоколад
100 гр. пресни плодове
Начин на приготвяне
1. Брашното се пресява с бакпулвера. Разбърква се със захарта, содата и канелата. Прибавя се мекото масло и се стрива на фини трохи.
2. Яйцата се разбиват и се смесват с млякото. Сипват се в брашнената смес и се разбъркват, докато тестото стане хомогенно. Слагат се конякът и вишните.
3. Формата се намазва с маслото и се поръсва с галетата. Сипва се тестото и се пече в загрята фурна на 170° С около 40 мин. Обръща се да се охлади върху решетка.
4. След като изстине се залива със стопения тъмен шоколад. Поръсва се с едро настъргания бял шоколад и пресните плодове.
Последвайте ни
0 Коментара: