Канелата и вишните имат особено връзка помежду си - деликатно променят ароматите си, когато се смесят, и едновременно ги засилват. Когато приготвите, този уханен кекс, ще разберете точно какъв е описаният ефект, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 6 - 8 порции

260 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
230 гр. фина кристална захар
½ ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
125 гр. меко масло
250 гр. кисело мляко
3 яйца
1 с. л. коняк или уиски
1 ч. ч. пресни или замразени вишни, добре отцедени
1 ч. л. масло за формата
2 с. л. галета
за глазиране:
50 гр. тъмен шоколад
50 гр. бял шоколад
100 гр. пресни плодове

Начин на приготвяне

1. 
Брашното се пресява с бакпулвера. Разбърква се със захарта, содата и канелата. Прибавя се мекото масло и се стрива на фини трохи.

2. Яйцата се разбиват и се смесват с млякото. Сипват се в брашнената смес и се разбъркват, докато тестото стане хомогенно. Слагат се конякът и вишните.

3. Формата се намазва с маслото и се поръсва с галетата. Сипва се тестото и се пече в загрята фурна на 170° С около 40 мин. Обръща се да се охлади върху решетка.

4. След като изстине се залива със стопения тъмен шоколад. Поръсва се с едро настъргания бял шоколад и пресните плодове.