Ще го оцените в комбинация с хубави сирена, като сос към някое месно ястие или като дип, поднесен заедно с любимия ви домашен чипс
Необходими продукти

300 г червени люти чушки
800 г червени чушки
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 с. л. ябълков оцет
сокa на 1 лимон
900 г захар
1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне

Запечете червените чушки и ги обелете, пише Elle. Махнете дръжките и семките. Накиснете лютите чушлета във вряла вода за 5 минути, за да омекнат. Почистете ги от дръжките и семките и ги пасирайте заедно с червените чушки до получаване на гладка смес.

Изсипете я в тенджера с дебело дъно, добавете оцета и захарта и бъркайте върху котлона, докато тя се разтвори. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри за около час, за да се сгъсти (ще знаете, че е готово, ако малка лъжичка от сместа не се разлива, когато е поставена върху чиния, и не отделя течност).

Не забравяйте да разбърквате от време на време и да отстранявате образувалата се пяна. Към финала добавете ванилията и лимоновия сок.
Докато мармаладът е още горещ, го разпределете в бурканчета и ги обърнете с капачката надолу.