Класиката: Спагети Болонезе
Рецептата за вас ако сте гладни, а нямате много време да се вихрите в кухнята
2 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
1 морков
500 г кайма /по избор/
100 г бекон
250 мл бира
250 мл телешки бульон
150 г доматено пюре
спагети
настърган Пармезан
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:
Зехтинът се сгорещява в дълбок тиган. Прибавят се почистените и нарязани на дребно лук и морков. Запържват се до златист цвят. Добавят се каймата и дребно нарязания бекон. Сместа се готви 5 минути или докато каймата промени цвета си. Сипва се бирата и се кипва. Оставя се да ври 5 минути, след което се добавят бульонът и пюрето. Подправят се със сол и черен пипер на вкус. Отново се кипва и огънят се намалява. Сосът се задушава, като от време на време се разбърква. Спагетите се сваряват в кипяща подсолена вода за 7-8 минути. Разбъркват със сос Болонезе и настърган Пармезан.
Последвайте ни
0 Коментара: